عضویت در سایت

نارسایی زودرس تخمدان، شیوع آن در ایران و عوارض


با توجه به تغییرات هرم جمعیتی و سن ازدواج ، موضوع باروری و محدوده سنی آن یکی از دغدغه های اغلب جوامع به شمار می رود. نارسایی زودرس تخمدان یکی از مشکلاتی است که می تواند زنان زیر 40 سال را با مشکلات فرزندآوری مواجه سازد. مراجع علمی عنوان می کنند که زنان مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان قبل از 40 سالگی علاوه بر عدم کارآیی تخمدان ها در تولید تخمک و باروری و قطع قاعدگی با عوارضی شبیه به یائسگی روبرو می شوند  با این تفاوت که یائسگی معمولا پس از 50 سالگی رخ می دهد.

میزان ابتلا به این اختلال در جهان بین 1 درصد در کشورهای توسعه یافته تا 5 درصد در کشورهای درحال توسعه گزارش شده است.

اخیرا در مطالعه ای بومی در مرکز تحقیقات تولید مثل و غدد درون ریز میزان نارسایی زودرس تخمدان در زنان ایرانی 5/3 درصد گزارش شده است . به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم ، دکتر فهیمه رمضانی تهرانی ، مجری این طرح عواملی همچون ژنتیک، اختلالات کروموزومی، اختلالات متابولیک ، رادیوتراپی ، شیمی درمانی و یا جراحی های انجام شده بر روی تخمدان و برخی عوامل سمی محیطی مثل دود سیگار را از عوامل بروز این اختلال معرفی کرده ولی خاطر نشان نمودند که هنوز علت 75 درصد موارد این بیماری ناشناخته باقی مانده است.

وی در خصوص مطالعه انجام شده گفت که این تحقیق نشان می دهد که در ایران کاهش وزن و افزایش وزن  بیش از حد طبیعی،  هردو از عواملی هستند که می توانند بر روی بروز این اختلال اثر داشته باشند. 

این استاد دانشگاه با اشاره به این واقعیت که مبتلایان به این اختلال در معرض خطر بیشتری از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی ، پوکی استخوان، و افسردگی قرار دارند، تاکید کرد به زنان ایرانی توصیه می شود که ضمن رعایت رژیم مناسب و حفظ تعادل در وزن فرزندآوری را به تعویق نیندازند.

اخبار مرتبط